23. 08. 2017.

Održan trening osnovnih vježbi za radnike koji provode trijažu u djelatnosti hitne medicine

Održan trening osnovnih vježbi za radnike koji provode trijažu u djelatnosti hitne medicine

Hrvatska udruga medicinskih sestara  u suradnji s Hrvatskim zavodom za hitnu medicinu (HZHM) i Visokom tehničkom školom iz Bjelovara  1. i 2. rujna organizirala je Edukacijski program osnovnih vježbi za radnike koji provode trijažu u djelatnosti hitne medicine  namijenjenu liječnicima i medicinskim sestrama/tehničarima. 

Cilj treninga trijaže u odjelima hitne medicine jest savladavanje procesa trijaže kojim će se osigurati ispravna i pravodobna procjena svih pacijenata. Tijekom treninga polaznici su usvojili jedinstveni trijažni sustav za provođenje trijaže odraslih, djece i trudnica u bolnici, a čime se unaprijeđuje kvaliteta skrbi za hitnog pacijenta.

Trening je bio intenzivan, iskustven, u malim grupama, a sadržavao je predavanja i radionice. Usvojena znanja i vještine provjerena su pismenom i praktičnom provjerom znanja. Polaznici koji su uspješno savladali program dobili su Potvrdnice koje izdaje Hrvatski zavod za hitnu medicinu.  

Trening su vodili nacionalni instruktori Hrvatskoga zavoda za hitnu medicinu, a sukladno Standardu osnovne edukacije za radnike koji provode trijažu u odjelima hitne medicine.

  Preuzmite dokument

Program edukacije   (150.53 KB)
 

 Galerija slika

1
2
3
4
5
6
7
8
  Aktualne vijesti - Sve