07. 11. 2017.

Erste banka uručila 100.000 kuna donacije Veleučilištu u Bjelovaru

Erste banka uručila 100.000 kuna donacije Veleučilištu u Bjelovaru

Erste&Steiermärkische Bank  d.d. i, tada, Visoka tehnička škola u Bjelovaru, danas Veleučilište u Bjelovaru, potpisali su 7. studenog 2016. godine Sporazum o strateškom partnerstvu na uspostavljanju i razvijanju poslovne suradnje u djelatnostima Visoke škole i Erste Banke. Strateški interes obiju strana bio je osnivanje preddiplomskog stručnog studija Računarstva, što se ove godine ostvarilo te su ispunjeni svi uvjeti da Bjelovar postane veleučilišni grad. Donacija će biti iskorištena za opremanje i uređenje nove informatičke učionice za potrebe preddiplomskog stručnog studija računarstva.

"Izvrsna suradnja, sjajni odnosi i kompatibilni interesi Erste banke, Grada Bjelovara i Veleučilišta u Bjelovaru primjer su konstruktivnog rada na unapređenja kvalitete i uvjeta obrazovanja“ naglasila je dekanica Veleučilišta u Bjelovaru dr.sc. Zrinka Puharić. 

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak naglasio je izvrsnu suradnju s Erste bankom na različitim projektima razvoja Grada Bjelovara. Istaknuo je "opredjeljenje Grada Bjelovara kao jedinog osnivača Veleučilišta za razvoj programa tehničkog područja znanosti koji osiguravaju kvalitetan kadar poduzetnicima i zaposlenost mladih".

Želio bih čestitati Veleučilištu koje je Bjelovar uvrstio na kartu hrvatskih veleučilišnih gradova. Ovo je važno, ne samo iz razloga što vjerujemo da će se znatno smanjiti broj mladih koji odlaze iz Bjelovara u druge gradove na studij, nego da će se povećati broj onih koji će ga prepoznati kao mjesto svojeg obrazovanja i rada. Kako je za postizanje željenih rezultata prije svega potrebno prethodno stvoriti potrebne uvjete, prema standardima koji se danas očekuju u visokom obrazovanju, banka je sa zadovoljstvom odgovorila na molbu Veleučilišta da mu pomogne s opremanjem i uređenjem nove informatičke učionice za buduće polaznike preddiplomskog stručnog studija računarstva. “,istaknuo je Zdenko Matak, član Uprave Erste banke.

 Galerija slika

Img 8464
Img 8472
  Aktualne vijesti - Sve