02. 11. 2018.

Predstavljanje udžbenika “Ovisnosti” za zdravstvene studije

Dana 30.10.2018. u okviru Dana Veleučilišta u Bjelovaru promoviran je prvi udžbenik namijenjen studentima sestrinstva "Ovisnosti"  u izdanju Veleučilišta. 
Udžbenik je promovirao prof.dr.sc. Zoran Zoričić;  vodeći je stručnjak s područja ovisnosti u zemlji, subspecijalist je za bolesti ovisnosti, predstojnik Zavoda za alkoholizam i druge ovisnosti na Klinici za psihijatriju KBC-a Sestre Milosrdnice, voditelj Referentnog centra MZ za ovisnosti.
Napomenuo je važnost publiciranja i edukacije u području ovisnosti čija incidencija raste kako u ovisnostima o psihoaktivnim tvarima tako i sve češćim ponašajnim ovisnostima, kao što su ovisnost o kocki te nezaobilazna tema ovisnosti o Internetu. Iznio je važnost promicanja hrvatskog okvira liječenja ovisnosti, prezentiranog u knjizi, u okviru klubova liječenih ovisnika čiji je začetnik Prof. Vladimir Hudolin i po kojem modelu se liječe ovisnici diljem svijeta. 
Autorice knjige prim.dr.sc. Marija Kudumija Slijepčević, doc.dr.sc.Zrinka Puharić, prof. v. š. i  Tamara Salaj, dipl.med.tech.govorile su o načinu nastanka udžbenika te su se dotakle svaka svog područja djelovanja i pisanja, kliničke psihijatrije, epidemiologije i zdravstvene njege te su se zahvalile drugim koautorima.

 Galerija slika

Dsc 0587
Dsc 0586
Dsc 0585
Dsc 0581
Dsc 0589
  Aktualne vijesti - Sve