27. 10. 2016.

Novi uspjeh Studentskog poduzetničko-tehnološkog inkubatora na 4. Salonu inovacija u Bjelovaru

Novi uspjeh Studentskog poduzetničko-tehnološkog inkubatora na 4. Salonu inovacija u Bjelovaru

Visoka tehnička škola u Bjelovaru (odjel Mehatronika) i Studentski poduzetničko-tehnološki inkubator razvili su projekt didaktičke robotike prilagođen uzrastu krajnjih korisnika. U razvoju su sudjelovali voditelj projekta i inkubatora Tomislav Pavlic, profesor na Obrtničkoj školi Bjelovar Božidar Čordaš i student mehatronike na Visokoj tehničkoj školi u Bjelovaru  Ivan Remenarić.

Projekt je izložen na 4. Salonu inovacija u Bjelovaru, u petak 30.09.2016. i dodijeljena mu je 2. nagrada salona.

Svrha projekta didaktičke robotike prilagođenog kranjem korisniku, kao što mu sam naziv nalaže, je da sve uzraste, od vrtićkog do studentskog, upoznaje sa robotikom i približava robotiku kao složenu granu inženjerske znanosti na jednostavan način. Šperploča kao materijal za izradu omogućila je cjenovnu dostupnost i kvalitetnu izradu uz minimalne troškove širokom krugu korisnika.

Softverska podrška robotske ruke je Arduino Nano, široko poznata platforma za upravljanje čiji kod može prilagođavati i personalizirati svaki korisnik koji se putem interneta može obučiti za najjednostavnije programiranje. Izrađena robotska ruka koristiti će se u nastavi (studenti 2 i 3. godine). Sudionici projekta susreli su se po prvi puta sa tehnologijom laserskog rezanja.

 Galerija slika

2
Imag1429
Imag1432
Naslovna
Naslovna2
Naslovna3
  Studentski inkubator - Sve