21. 09. 2017.

PREDSTAVLJANJE VISOKE TEHNIČKE ŠKOLE U BJELOVARU NA 5. SALONU INOVACIJA U BJELOVARU

PREDSTAVLJANJE VISOKE TEHNIČKE ŠKOLE U BJELOVARU NA 5. SALONU INOVACIJA U BJELOVARU

Pozivaju se svi studenti (postojeći i budući), svi nastavnici, i ostali posjetitelji da podrže nastup Studentskog poduzetničko-tehnološkog inkubatora VTŠBJ na 5. Salonu inovacija u Bjelovaru, 22.09.2017., s početkom u 10:00 h, u hotelu Central u Bjelovaru.

 

Studentski poduzetničko-tehnološki inkubator VTŠBJ će nastupiti sa slijedećim inovacijama:

 

1. Dizajn mehaničkog sklopa za dinamičku evaluaciju držanja ljudskog tijela

Opis: U ovom radu opisan je dizajn mehaničkog sklopa za dinamičku evaluaciju držanja ljudskog tijela. 3D model mehaničkog sklopa izrađen je u CAD program SolidWorks. Mehanički sklop pomoću dva 3-RPS paralelna manipulatora kompenzira diskrepanciju u duljini nogu te pronaciju i supinaciju nogu  promjenom visine i nagiba pomične platforme manipulatora. Izrađen je i sustav za praćenje ljudskog tijela pomoću vizijskog sustava.

Sudionici u projektu: Zoran Vrhovski, Karlo Obrovac, Alan Mutka, Tomislav Pavlic, Mateo Markov, Goran Benkek, Ante Javor

 

2. Robot sa "teach" funkcijom

Opis: U ovom radu opisana je robotska ruka koja ima funkciju učenja. 3D model mehaničkog sklopa izrađen je u CAD program SolidWorks. Mehanički sklop izrađen je iz šperploče, izrezane na laserskome rezaču. Za upravljanje je korišten Arduino uređaj. Služi za učenje osnova rada i programiranja industrijskih robota.

 Sudionici u projektu: Marko Miletić, Božidar Čordaš, Tomislav Pavlic, Dino Rais, Ivan Remenarić

 

3. Prototip vjetroturbine s vertikalnom osi vrtnje

Opis: U ovom radu opisana je vjetroturbina sa vertikalnom osi rotacije. 3D model mehaničkog sklopa izrađen je u CAD program SolidWorks. Mehanički sklop izrađen je iz šperploče, MDF-a, izrezane na laserskome rezaču. Dijelovi koji su nepravilne geometrije dobiveni su korištenjem aditivnih tehnologija. Služi za učenje osnova fizikalnih pojava u prirodi, ali i pojedinih područja tehničkih znanosti.

Sudionici u projektu: Stjepan Golubić, Tomislav Pavlic, Ivan Horvat

 

Voditelj Studentskog poduzetničko-tehnološkog inkubatora VTŠBJ

Tomislav Pavlic, v. pred.

e-mail: tpavlic@vtsbj.hr

 Galerija slika

2
3
4
1
  Studentski inkubator - Sve