01. 11. 2013.

Studentski poduzetnički inkubator

Studentski poduzetnički inkubatori (SPI) su mjesto gdje se susreću obrazovanje, istraživanje i gospodarstvo. SPI se osnivaju na visokoškolskim ustanovama te imaju značajnu ulogu u ekonomskom rastu.

U njima studenti pronalaze mentore koji im pomažu razviti i provoditi poslovne ideje, uz infrastrukturu, udružene usluge kao i eventualnu mogućnost početnog financiranja.

Zajednička karakteristika svih SPI jest to što su im stanari studentska poduzeća. U SPI djeluju profesori/mentori koji imaju poduzetničkog iskustva.

Mentorstvo od strane iskusnih profesora/poduzetnika koji pomažu u rješavanju izazova u poslovanju je ključno za održivost studentskih poduzeća.

Korištenje SPI kao metodičko – didaktičkog modela u edukaciji mladih poduzetnika potiče poslovnu aktivnost i stvaranje poduzetničkog razmišljanja kod studenata, istovremeno poboljšavajući suradnju i povezanost obrazovnih i istraživačkih institucija s poslovnim sektorom.

Mentorstvo profesora omogućava trening svim zainteresiranim studentima u osnivanju i upravljanju malim i srednjim poduzećima, te omogućava prijenos praktičnog znanja.

Kroz navedene aktivnosti, studenti se pripremaju za stvarni svijet poduzetništva.

  Studentski inkubator - Sve