04. 10. 2016.

Projekt u suradnji s firmama Siemens d.d. i Subcraft d.o.o.

Projekt u suradnji s firmama Siemens d.d. i  Subcraft d.o.o.

Visoka tehnička škola u Bjelovaru (Odjel Mehatronika) i Studentski poduzetničko-tehnološki inkubator Bjelovar u suradnji s firmama Siemens d.d. i  Subcraft d.o.o. razvili su potpuno nove proizvode za krajnjeg kupca, prikazane na slikama u nastavku obavijesti. U razvoju su sudjelovali voditelj projekta i voditelj Studentskog poduzetničko-tehnološkog inkubatora Bjelovar Tomislav Pavlic te studenti Visoke tehničke škole u Bjelovaru (Odjel Mehatronika), Krunoslav Kušec i Mario Švegović.

Tvrtka Subcraft d.o.o. iz Zagreba, koja je specijalizirana za izradu vrhunskih ronilačkih odijela i peraja po mjeri, odlučila je krenuti u razvoj i proizvodnju visokokvalitetnih drvenih pušaka za podvodni ribolov.

Kako je tvrtka Subcraft d.o.o. već ranije radila slične puške na način da su dobivali gotovi poluproizvod iz drveta od svojih kooperanata, nisu bili u mogućnosti, u kratkome vremenu i dovoljno kvalitetno, prilagoditi proizvod svakome kupcu prema njegovim zahtjevima. Bila im je potrebna stručna i konkretna pomoć kako bi unaprijedili proizvod. Obratili su se tvrtki Siemens d.d. iz Zagreba koja ih je uputila na VTŠBJ, s obzirom da je VTŠBJ 2015. godine postala licencirani Siemensov partner za "CAD/CAM/CNC lanac".

Kako je jedna od uloga Studentskog poduzetničko-tehnološkog inkubatora, između ostalog, i osiguranje uvjeta za razvoj tržišno-potrebnih kompetencija studenata VTŠBJ, uprava i vodstvo VTŠBJ i Studentskog poduzetničko-tehnološkog inkubatora je studentima Kušecu i Švegoviću to i osigurala, i dala im nesebičnu podršku. Posao je odrađen na visokoj profesionalnoj razini na obostrano zadovoljstvo.

Rezultate suradnje, i gotov proizvod, možete pogledati na slikama u nastavku.

 Galerija slika

18
19
20
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
  Suradnja s gospodarstvom - Sve