Stručni prijediplomski studij Računarstvo na Veleučilištu u Bjelovaru osposobljava vas za rad u područjima baza podataka (Oracle, PostgreSQL), mobilnih i desktop aplikacija (Kotlin, C#), web tehnologija (HTML, CSS, JavaScript, PHP), virtualnih okruženja (Java, .NET), mikroupravljača (C/C++), računalnih igara (Unity Game Engine), interneta stvari (C/C++, Go), umjetne inteligencije (Python), računalnog vida (Python, C++), blockchaina (Python), verzioniranja softvera (Git) i drugo.

Zašto odabrati računarstvo na Veleučilištu u Bjelovaru?

1. Suvremeno opremljeni laboratoriji i praktikumi

Praktični dio nastave izvodi se u izvrsno opremljenim laboratorijima na modernoj laboratorijskoj opremi i s aktualnim softverskim paketima koje će završeni studenti koristiti na svojim budućim radnim mjestima. Veleučilište u Bjelovaru ima pet vrhunski opremljena laboratorija, od kojih se na računarstvu koriste sljedeći:

  • laboratorij za programsko inženjerstvo (oprema: 30 računala s brojnim programskim alatima, server, 30 Raspberry PI računala, mrežna oprema itd.)
  • laboratorij za IT (oprema: 30 računala s brojnim programskim alatima, server)
  • laboratorij za elektroniku, mjerenja i procesna računala (oprema: 15 računala s brojnim programskim alatima,  60 vlastitih razvojnih okruženja za programiranje mikroupravljača, 15 osciloskopa, 15 funkcijskih generatora, 15 laboratorijskih izvora napajanja, oprema za razvoj i izradu PCB-a itd.)
  • laboratorij za automatizaciju i virtualnu instrumentaciju (oprema: 16 računala s brojnim programskim alatima, Internet of Things oprema)

2. Usmjereni na stjecanje praktičnih vještina

Praktične vještine studenti stječu u laboratorijima Veleučilišta u Bjelovaru gdje se kroz kolegije obavljaju laboratorijske vježbe u trajanju od 824 sata i na stručnoj praksi u trajanju od 170 sati. Na laboratorijskim vježbama studenti rade praktične zadatke na realnim primjerima kako bi se što bolje pripremili za tržište rada.

3. Polaganje ispita kroz projektne zadatke

Stručni kolegiji se umjesto pisanim ispitom polažu projektnim zadacima kako bismo vas što bolje pripremili za tržište rada. Tako će vam rezultat položenog kolegija biti izrađena web aplikacija, desktop aplikacija, mobilna aplikacija, baza podataka i slično. Uvjeti takvog načina rada isti su kao radni uvjeti s kojima ćete se sresti na svome radnom mjestu.

4. Izvrsna suradnja s poslodavcima

Naši studenti stručnu praksu obavljaju kod brojnih poslodavaca s kojima imamo izvrsnu suradnju. Brojni predstavnici poslodavaca održavaju gostujuća predavanja na našim kolegijima kako biste imali bolji pregled onoga što se radi u dinamičnoj IT industriji. Velik broj studenata svoje završne radove izrađuju kod poslodavaca što im omogućuje direktno uključenje na tržište rada.

5. 100% zaposlenost naših završenih studenata

Svake godine radimo opsežnu analizu zaposlenosti naših završenih studenata. Ove godine zaposlenost naših studenata računarstva je nevjerojatnih 100%, a posao pronalaze već na trećoj godini studija.  Završeni studenti računarstva zaposleni su u renomiranim IT tvrtkama u Hrvatskoj i inozemstvu (Erste banka, Serengeti, Fina, Infobip, Axess CRO, FF5 i drugi). Plaće naših studenata računarstva vrlo su konkurentne i daleko su veće od prosjeka plaća u RH.

6. Studijski programi po mjeri studenata

Naši studenti kažu da sa zaposlenicima VUB-a imaju prijateljski odnos i da na VUB-u nisu samo broj kao na ustanovama na kojima studiraju njihovi kolege ili na ustanovama na kojima su i sami studirali. Uvijek rado ističu kako su naši zaposlenici susretljivi i uvijek dostupni, bilo putem elektroničke pošte ili uživo na hodniku Veleučilišta. Studentima su naši labosi dostupni u bilo koje doba dana pa i onda kada nema nastave.

7. Mogućnost stjecanja međunarodnog iskustva

Jedan od benefita studiranja na Veleučilštu u Bjelovaru jest mogućnost stjecanja međunarodnog iskustva. Studentima računarstva omogućujemo da dio studija ili stručnu praksu obave bilo gdje u Europi. Takvo im iskustvo u pravilu otvara vidike i karijeru čini uspješnijom.

8. Brojne izvannastavne aktivnosti

Na našem veleučilištu ćeš uz vrhunsko obrazovanje moći uživati u raznim zabavnim aktivnostima. U slobodno vrijeme naši studenti imaju priliku igrati stolni tenis, stolni nogomet, šah, PlayStation igre, voziti se s jednim od 8 bicikla i još puno toga. Studenti sudjeluju na sportskim natjecanjima, esports natjecanjima, stručnim natjecanjima, planinare, bicikliraju, organiziraju razna događanja poput studentske roštiljade te odlaske u adrenalinske parkove i drugo.