Stručni prijediplomski studij Sestrinstvo na Veleučilištu u Bjelovaru osposobljava vas u područjima osnovne i specijalne zdravstvene njege, procesa zdravstvene njege, anatomije i fiziologije, kliničke medicine, javnog zdravstva, farmakologije, zdravstvene psihologije, filozofije i etike u zdravstvenoj njezi, socijalnog i zdravstvenog zakonodavstva, organizacije u zdravstvenoj njezi, komunikacijskih vještina, istraživačkog rada u sestrinstvu i drugo.

Zašto odabrati sestrinstvo na Veleučilištu u Bjelovaru?

1. Suvremeno opremljeni praktikumi

Praktični dio nastave izvodi se u izvrsno opremljenom praktikumu (oprema: napredne interaktivne simulacijske lutke, lutke novorođenčeta, lutke djeteta, modeli za primjenu intravenozne, intramuskularne i subkutane terapije, modeli prikaza dekubitusa, problema stopala i stoma, lutke za njegu i osnovne medicinske intervencije, defibrilatori, monitori za praćenje vitalnih funkcija pacijenta, infuzijske pume, najmoderniji bolnički kreveti, terapijska kolica itd.). Uz navedeno, Veleučilište u Bjelovaru ima i nekoliko IT laboratorija na kojima studenti sestrinstva stječu digitalne vještine.

2. Usmjereni na stjecanje praktičnih vještina

Praktične vještine studenti stječu u praktikumu Veleučilišta u Bjelovaru i na stručnoj praksi koja se provodi na sljedećim radilištima: Opća bolnica Bjelovar, Dom zdravlja Bjelovar, Zavod za javno zdravstvo Bjelovar, Zavod za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije, Dom za psihički bolesne odrasle osobe Bjelovar, Dom umirovljenika Bjelovar, Dom zdravlja Daruvar, KB Dubrava Zagreb, Opća bolnica Virovitica, KBC Zagreb, Opća bolnica „Dr. Ivo Pedišić” Sisak i druga.

3. Izvrsna suradnja s poslodavcima

Naši studenti stručnu praksu obavljaju na brojnim radilištima s kojima imamo izvrsnu suradnju. Brojni predstavnici poslodavaca održavaju gostujuća predavanja na našim kolegijima.

4. 100% zaposlenost naših završenih studenata

Svake godine radimo opsežnu analizu zaposlenosti naših završenih studenata. Ove godine zaposlenost naših studenata sestrinstva je nevjerojatnih 100%.  Završeni studenti sestrinstva zaposleni su u kliničkim bolničkim centrima, poliklinikama, općim bolnicama i drugdje.

5. Studijski programi po mjeri studenata

Naši studenti kažu da sa zaposlenicima VUB-a imaju prijateljski odnos i da na VUB-u nisu samo broj kao na ustanovama na kojima studiraju njihovi kolege ili na ustanovama na kojima su i sami studirali. Uvijek rado ističu kako su naši zaposlenici susretljivi i uvijek dostupni, bilo putem elektroničke pošte ili uživo na hodniku Veleučilišta.

6. Mogućnost stjecanja međunarodnog iskustva

Jedan od benefita studiranja na Veleučilštu u Bjelovaru jest mogućnost stjecanja međunarodnog iskustva. Studentima sestrinstva omogućujemo da dio studija ili stručnu praksu obave bilo gdje u Europi. Takvo im iskustvo u pravilu otvara vidike i karijeru čini uspješnijom.

7. Brojne izvannastavne aktivnosti

Na našem veleučilištu ćeš uz vrhunsko obrazovanje moći uživati u raznim zabavnim aktivnostima. U slobodno vrijeme naši studenti imaju priliku igrati stolni tenis, stolni nogomet, šah, PlayStation igre, voziti se s jednim od 8 bicikla i još puno toga. Studenti sudjeluju na sportskim natjecanjima, esports natjecanjima, stručnim natjecanjima, planinare, bicikliraju, organiziraju razna događanja poput studentske roštiljade te odlaske u adrenalinske parkove i drugo.