Skip to main content
search

ERASMUS+ ISKUSTVO STUDENTA DŽENANA TAHMAZA S VISOKE ŠKOLE CEPS KISELJAK

Ovaj semestar je u sklopu ERASMUS+ programa mobilnosti studenata na našem stručnom prijediplomskom studiju Računarstvo proveo Dženan Tahmaz, student Visoke škole “CEPS-Centar za poslovne studije” Kiseljak. 😊 Dženan je student druge godine studijskog programa Informacijske tehnologije, a kod nas je slušao predmete Uvod u računalne mreže, Programsko inženjerstvo, C# programiranje i Poslovno planiranje. 📚

U nastavku možete pogledati njegovo ERASMUS+ iskustvo u cijelosti:

„Ljetni semestar akademske godine 2022./2023. proveo sam na Veleučilištu u Bjelovaru u sklopu ERASMUS+ programa mobilnosti studenata. Bjelovar je mali grad s oko 40 tisuća stanovnika, a osnovala ga je Austro-ugarska carica Marija Terezija 1756. godine. Grad je prvobitno građen kao sjedište za carsku vojsku. Bjelovar je izuzetno dobro povezan s drugim gradovima željezničkom prugom tako da se čini idealnim boravištem za istraživanje i posjećivanje drugih dijelova Hrvatske.

Od samog početka sam veoma gostoljubivo i toplo dočekan. Profesori su pokazali veliku predanost i imao sam izvrsno iskustvo u radu s njima. Izvan nastave sam upoznao interesantne i veoma susretljive studente s kojima sam svakodnevno provodio vrijeme u i izvan školskih klupa. Boravak u Bjelovaru počeo je prilagodbom i poznavanjem grada, a zatim je došlo i vrijeme za početak predavanja. Samo studiranje nije bilo previše iscrpljujuće redovnim radom i praćenjem materijala s predavanja. Gostujuća predavanja stručnjaka iz struke su također bila veoma dobar dodatak svakodnevnoj nastavnoj rutini.

Ova razmjena u Bjelovaru je ostavila dubok trag u mom sjećanju. Zahvaljujući podršci profesora i prijateljstvima koja sam stekao, nadmašio sam svoja očekivanja i sazrio kao osoba. Siguran sam da će mi ovo iskustvo biti od neprocjenjive koristi u budućnosti, kako u akademskom tako i osobnom pogledu.

Iskreno svim kolegama i kolegicama preporučujem da barem jedan semestar provedu na razmjeni jer će dobiti mogućnost da bolje upoznaju sebe, ali i nauče nešto novo od profesora s drugih fakulteta. Studiranje u drugoj okolini donosi neprocjenjive prednosti, proširuje naše vidike i pomaže nam da pronalazimo rješenja na novi inovativni način.“

Close Menu