Skip to main content
search

Gostujuća predavanja – mehatronika i računarstvo

Dana 19. travnja održana su dva gostujuća predavanja u sklopu predmeta Aditivne tehnologije i Proizvodnja podržana računalom. Predavanje na temu „Implementacija i korištenje CAD/CAM softvera u praksi“ održao je Renato Šabić (tvrtka ADIGMA d.o.o.), a predavanje na temu „Digitalna strojna obrada“ održao je Silvio Šokec (tvrtka ShockTech d.o.o.). ?? Renato i Silvio su naši alumni studenti mehatronike, a osnovali su vlastite tvrtke koje se bave poslovima u CAD/CAM/CNC područjima. ?? Nakon održanih zanimljivih predavanja, dogovorena su i dva završna rada u kojima bi Renato i Silvio bili komentori na završnom radu. ??‍? Gostujuća predavanja organizirana su u suradnji s Alumni VUB. ??

Dana 20. travnja smo imali priliku ugostiti stručnjake Erste Banke iz područja DevOps i DevSec (Nives Kuštera, omislav Uvodić, Ivan Skoković, Danijel Kozinović, Saša Šljivić,  Sanja Vlajković) koji su održali zanimljivo predavanje za naše studente 2. godine računarstva na Veleučilištu u Bjelovaru. Predavanje je obuhvatilo najnovije trendove i prakse u razvoju i održavanju softvera te važnost sigurnosti u razvojnom procesu. Studenti su imali priliku upoznati se s konceptima DevOps-a i DevSec-a te naučiti kako oni pridonose bržem razvoju, boljoj suradnji među timovima i većoj sigurnosti u softverskim projektima. ???

Zahvaljujemo se našim gostima na vrijednim informacijama i uvidima koje su podijelili s našim studentima. Ovakva iskustva pomažu našim studentima da bolje razumiju industriju i pripreme se za svoje buduće karijere u računarstvu. ???‍?

Close Menu