Skip to main content
search

PREDSTAVLJEN IZGLED BUDUĆEG STUDENTSKOG DOMA

Nekadašnji Dom učenika u Nazorovoj ulici, u kojemu se privremeno nalazi bjelovarska Glazbena škola, bude li sve išlo prema planu, trebao bi već 2024. postati pravi, suvremeni Studentski dom kakvog jedan veleučilišni grad i zaslužuje. ??‍??‍??
?Naime, taj gradski prostor doživjet će dugoočekivanu prenamjenu, ali i rekonstrukciju te dogradnju za što je sva potrebna dokumentacija, kao i građevinska dozvola, spremna✅, rekao je gradonačelnik Dario Hrebak na predstavljanju projekta.
?Dom će imati četiri etaže – podrum, prizemlje i dva kata. U njemu će se nalaziti 35 soba u kojima će moći boraviti 63 studenta. Na dvije sobe ići će jedan sanitarni čvor, rekla je Dorotea Kaurić, projektantica tvrtke M Plan.
?Važno je istaknuti da će u sklopu Doma studenti imati i vlastitu menzu ????sa 110 mjesta što je i više nego dovoljno, smatra prodekanica za razvoj Veleučilišta u Bjelovaru Tatjana Badrov te ne skriva zadovoljstvo projektom koji je napravljen uz savjetovanje s Veleučilištem. ?
?Studentski dom bit će opremljen i multimedijskom knjižnicom ????, koja će imati 13 stolova gdje će učenici moći učiti i pripremati se za nastavu. ?‍??‍?
?Procjena vrijednosti tog projekta je oko 20 milijuna kuna, a očekuje se da će većina financiranja biti putem europskog novca.
S obzirom na gotovu dokumentaciju, gradonačelnik Hrebak istaknuo je da bi raspisivanje javne nabave za izvođača radova trebalo biti u proljeće. Nakon provedenih zakonskih procedura, početak radova mogao bi biti u rujnu 2023.
?Podsjetimo, na Veleučilištu u Bjelovaru na sva tri stručna studija trenutačno studira 749 studenata. Od toga, više od 150 studenata nisu iz Bjelovara i bliže okolice.
Kako će izgledati budući Studentski dom, provjerite u galeriji fotografija.
Izvor: Grad Bjelovar

Close Menu