Skip to main content
search

Ovaj tjedan smo održali brojna gostujuća predavanja i pozvana predavanja.

? [GOSTUJUĆE PREDAVANJE] ?

Dana 4. travnja 2023. naši su studenti mehatronike i računarstva imali priliku poslušati gostujuće predavanje na temu “Komunikacija izvan okvira“ koje je održao direktor tvrtke CETiTEC d.o.o. Stjepan Gornik. Studenti su imali priliku iz prve ruke vidjeti kako se rješavaju problemi komunikacije među jezgrama mikroprocesora u vrhunskom softveru za komunikaciju, a za potrebe automobilske industrije. Dodatno, Stjepan je studentima prikazao kako u tvrtki CETiTEC d.o.o. razmišljaju izvan okvira kako bi riješili dodatne izazove na putu.  Gostujuće predavanje održano je u sklopu predmeta Mikroračunala.

? Gostujuće predavanje – Etiopija! ?

Dana 5. 4. 2023. imali smo čast ugostiti docenta i voditelja Studija sestrinstva na Jimma Sveučilištu u Etiopiji, gospodina Abebe Aberu. Njegovo online predavanje “Health care system and Nursing education in Ethiopia” zainteresiralo je naše studente i nastavnike te nam pružilo uvid u zdravstveni sustav i edukaciju medicinskih sestara u Etiopiji. Hvala gospodinu Aberi na inspirativnom predavanju i veselimo se budućoj suradnji! ???

? Gostujuće predavanje ?

Dana 5.4.2023 Antina Dadić, dr.med.spec. školske medicine iz Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije održala je zanimljivo predavanje za sve nas! Tema predavanja bila je “Organizacija rada Službe za školsku medicinu, zdravstveni problemi adolescenata i mladih te promocija cjepiva protiv HPV-a”. Veselimo se i budućoj suradnji.

? Gostujuće predavanje – stručna praksa ?

Dana 5. travnja 2023. naš Alumni student Sebastijan Kos održao je predavanja trećoj godini mehatronike pod nazivom „Stručna praksa u Optimus Drive“.

? Gostujuće predavanje ?

Dan 6. travnja 2023. na našem Veleučilištu bio je obogaćen gostovanjem Ive Manestar, dr. med. spec. psihijatra koja nam je održala predavanje na temu “Kako komuniciramo i kakve odnose gradimo”, a također je predstavila i rezultate projekta “Budi svoj”. ?? Veselimo se budućoj suradnji. ?

? Predavanje HKMS ?

Danas je održano treće predavanje na temu “Primjena supkutane infuzije”, koje je vrednovano od strane Hrvatske komore medicinskih sestara. Predavanje je održala Goranka Rafaj, mag.med.techn. s Veleučilišta u Bjelovaru.Hvala svim sudionicima koji su pokazali interes za ovu temu. Uvjereni smo da  će im ovo predavanje pomoći u daljnjem radu i pružanju vrhunske zdravstvene skrbi. Vidimo se na sljedećem predavanju! ???⚕️?⚕️

? Pozvana predavanja ?

??? Dana 5. 4. 2023. su se u Ekonomskoj i birotehničkoj školi Bjelovar održali Dani slobodne nastave! ??? Naši predavači su održali dvije fantastične prezentacije: ? Krunoslav Husak nam je predstavio svijet umjetne inteligencije (ChatGPT), dok je Ivan Sekovanić govorio o kriptovalutama i zaštiti na internetu! ? Hvala našim predavačima na sjajnim predavanjima i organizatorima na pozivu! ?

Zoran Vrhovski održao je predavanje u srednjoj Tehničkoj školi Bjelovar na temu „Prednosti i izazovi primjene AI jezičnog modela ChatGPT u obrazovanju“ ?? Na početku prezentacije riječ mu je preuzeo umjetno inteligentni avatar, a nakon toga se donekle izborio da objasni prednosti ChatGPT-a i potencijalne probleme njegovog korištenja ?? Zaključak predavanja jest da je ChatGPT super alat za personalizirano učenje, pomoć u izradi nastavnih materijala, ali i svjesni smo činjenice da neke metode vrednovanja više nemaju smisla ako se ne provode u kontroliranim uvjetima ?? Publika je bila super! ??

Close Menu