Skip to main content
search

Studirati mehatroniku na Veleučilištu u Bjelovaru znači osigurati si sjajan posao i/ili nastavak obrazovanja

By 1. svibnja 2022.12 svibnja, 2022Aktualno, Obavijesti mehatronika

Veleučilište u Bjelovaru jedno je od prvih visokih učilišta u Hrvatskoj na kojem možete studirati mehatroniku. Završetkom našeg studija mehatronika u svojoj profesionalnoj karijeri moći ćete 2D i 3D modelirati mehatroničke sustave,  programirati mikroupravljače, programirati PLC uređaje, automatizirati proizvodne procese koji uključuju pokretne trake, pneumatske sustave i robote, programirati robote, razvijati sustave zasnovane na paradigmi Internet of Things, 3D printati, obrađivati materijale pomoću lasera i CNC stroja itd.

Praktični dio nastave izvodi se u izvrsno opremljenim laboratorijima na modernoj laboratorijskoj opremi i s aktualnim softverskim paketima koje će završeni studenti koristiti na svojim budućim radnim mjestima.

Naši studenti kažu da su naši nastavnici susretljivi i uvijek dostupni, bilo putem elektroničke pošte ili uživo na hodniku Veleučilišta. Studentima su naši labosi dostupni u bilo koje doba dana pa i onda kada nema nastave. Mogu koristiti 3D printere, laser, dva industrijska robota, PLC uređaje, mikroupravljače i ostalu opremu.

 • Zaposlenost naših studenata veća je od 90%, a posao pronalaze već na trećoj godini studija. Studenti mehatronike zaposleni su u renomiranim visokotehnološkim tvrtkama u Hrvatskoj i inozemstvu (Data Link, Metalind, Podravka, Kraš, Dukat, Schrack Technik, Festo), a jedan dio njih osnovali su vlastite tvrtke i danas rade za autoindustriju (BMW, Mercedes, Rimac Automobili i dr.) Plaće naših studenata mehatronike vrlo su konkurentne i veće su od prosjeka plaća u RH.
  Jedan od benefita studiranja na Veleučilštu u Bjelovaru jest mogućnost stjecanja međunarodnog iskustva. Studentima mehatronike omogućujemo da dio studij ili stručnu praksu obave bilo gdje u Europi.
  Sebastijan Kos kaže:
  Nakon što sam završio drugu godinu studija mehatronika, dobio sam ERASMUS+ stipendiju koju sam iskoristio za obavljanje stručne prakse u austrijskoj tvrtki Pia Automation u Grazu. Odradio sam dva mjeseca stručne prakse koja mi se jako svidjela, a isto tako moj učinak svidio se nadređenima tvrtke Pia Automation te su mi ponudili posao. U tvrtki Pia Automation radio sam tri godine, a nakon što sam stekao iskustvo, vratio sam se u Bjelovar i osnovao tvrtku Optimus Drive d.o.o. Danas zapošljavam još dva studenta mehatronike, a radimo projekte za automobilsku industriju u Kini, Kanadi, Njemačkoj, Mađarskoj i drugdje.
  Dio studenata mehatronike nastavlja studirati na diplomskim studijima što u Hrvatskoj (Tehničko veleučilište u Zagrebu, Visoko učilište Algebra, Veleučilište u Rijeci, Sveučilište Sjever, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku itd.), što u inozemstvu (Sveučilište u Mariboru, Sveučilište Middlesex u Londonu, Tehničko sveučilište u Grazu itd.). Naš student Antonio Radić na sveučilišnom diplomskom studiju mehatronika u Mariboru bio je najbolji student generacije. Elizabeth Hedl, naša završena studentica mehatronike, danas je doktorandica na tehničkom sveučilištu u Grazu (Austrija).
  Studiraj mehatroniku na Veleučilištu u Bjelovaru i budi i ti dio industrije budućnosti!
  Link na video: https://www.youtube.com/watch?v=9deV7eYn_ww
  Link na web: www.vub.hr
  Link na Facebook: https://www.facebook.com/vub.bjelovar
  Link na Instagram: https://www.instagram.com/vub.bjelovar/
   
  Zašto studirati mehatroniku na Veleučilištu u Bjelovaru?
 • praktična nastava održava se u suvremeno opremljenim laboratorijima
 • preko 95% mehatroničara je zaposleno nakon tri mjeseca od završetka studija
 • brojni mehatroničari posao nalazi na trećoj godini
 • stručne predmete polažete kroz praktične projekte
  dio nastave možete provesti u zemljama EU, ali i na drugim kontinentima
 • lider smo mehatronike u RH. 
Close Menu