Skip to main content
search

Veleučilište u Bjelovaru u postupku je osnivanja stručnog diplomskog studija Sestrinstvo

Uskoro magistri sestrinstva na Veleučilištu u Bjelovaru! ??‍⚕️

Danas smo s oduševljenjem informirali javnost o pokretanju postupka osnivanja stručnog diplomskog studija Sestrinstvo na Veleučilištu u Bjelovaru. ??

Imamo najmanje 1441 razlog zašto je osnivanje diplomskog studija prirodni put razvoja Veleučilišta. ?? Naime, toliko je završenih i aktualnih studenata stručnog prijediplomskog studija sestrinstva na našoj ustanovi. ??

Veseli nas i povratna informacija 437 naših dragih alumnija koju su nam dali u anketi: njih 305 ima namjeru nastaviti obrazovanje na našem Veleučilištu, a uz još 88 koji nisu sigurni (uvjerit ćemo ih kvalitetnim programom i modelom studiranja) opravdanost pokretanja studija je neupitna. ?️?

P.S. Važno nam je i mišljenje poslodavaca iz zdravstvenog sektora. Ovih dana ćemo ih uključiti u definiranje kompetencija magistara sestrinstva. ??‍⚕️?

#vub #sestrinstvo #diplomskistudij

Goranka Rafaj, v. pred., voditeljica stručnog prijediplomskog studija Sestrinstvo

Ovo je trenutak važan ne samo za našu instituciju, već i za budućnost zdravstvene skrbi i ulogu medicinskih sestara u njoj.

Naša predanost izvrsnosti u obrazovanju odražava se kroz ovaj novi suvremeni kurikulum koji smo pažljivo oblikovali kako bismo odgovorili na izazove suvremenog zdravstva ali i na potrebe lokalne zajednice.

 Dopustite mi da podijelim nekoliko ključnih aspekata našeg novog programa:

  • Usmjeren je na rješavanje globalnih izazova s kojima se suočavamo u području zdravstva
  •  Integrira najnovija istraživanja, tehnološke trendove i prakse u sestrinstvu. Studenti će imati priliku istraživati napredne koncepte i primijeniti ih u stvarnim kliničkim situacijama.
  • Raznolikost je snaga, a naš program stavlja naglasak na razumijevanju i uvažavanju kulturnih različitosti. Studenti će biti osposobljeni za rad s pacijentima iz različitih kulturnih konteksta, pripremajući ih za praksu koja odgovara na izazove sveprisutnih migracija stanovništva
  • Svjesni smo da digitalno doba donosi nove izazove i prilike. Naš program priprema studente za rad u digitalnom društvu, naglašavajući važnost tehnološke pismenosti i inovacija.
  •  Kroz naš program, studenti će istraživati nove tehnologije poput telemedicine, umjetne inteligencije i digitalnih zdravstvenih sustava, pripremajući ih za modernu sestrinsku praksu.
  • Javno zdravlje postaje ključno pitanje na globalnoj razini. Naši studenti će se upoznati s strategijama promicanja zdravlja, prevencije bolesti i poboljšanja kvalitete života u širem društvenom kontekstu.
  • Ovaj program je inkubator inovacija. Potičemo studente na razmišljanje izvan okvira, pružamo im alate za razvoj novih pristupa u rješavanju izazova suvremenog zdravstvenog sustava.
  • Kroz suradnju s partnerskim institucijama diljem svijeta, naši studenti će imati priliku sudjelovati u globalnim učenjima i razmjenama. Ovo iskustvo ne samo da će obogatiti njihovo obrazovanje već će ih pripremiti za izazove rada u međunarodnom okruženju.
  • Naša zajednica nije samo obrazovno okruženje; to je obitelj. Nastavnici su mentori, a studenti su partneri u učenju. Ovdje gradimo zajedništvo koje traje i nakon završetka studija

Ovaj diplomski studij sestrinstva nije samo još jedan program, već investicija u našu budućnost i u budućnost zdravstvene skrbi.

Close Menu